Leenan tarina

Olen syntynyt Kurikassa. Perhe muutti Seinäjoelle, kun olin pieni ja olen käynyt koulut Seinäjoella. Lukioaikana vietin yhden vuoden AFS-vaihto-oppilaana USA:ssa. Valmistuin toimittajaksi Tampereen yliopistosta ja olen työskennellyt toimittajana Ilkassa, MTV:n kymmenen uutisissa, Radio Paitapiiskassa ja Rytmiradio Lahdessa. Nykyisin teen juttuja Kurikka-lehteen, JP-Kunnallissanomiin ja Suomen Uutisiin. Freelancerina olen tehnyt juttuja erikoisaikakausi- ja harrastelehtiin kuten Ase ja Erä, Harley Davidson, Hippos, Satulassa, Hevoset ja Ratsastus ja Hevoshullu. Viidentoista vuoden ajan julkaisin ja kustansin omaa Hevospolku -lehteä.

Kurikan ja Seinäjoen lisäksi olen asunut Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Ähtärissä ja eri puolilla USA:ta. Nyt koti on Seinäjoella, Kärjessä. Eläimet ovat aina olleet minulle tärkeitä ja nuorena opetin kesät ratsastusta ja hevostaitoja muun muassa Harmaakiven Puutarha ja Ratsutallilla Vetelissä sekä 4H:n järjestämillä leireillä Vimpelissä ja Alajärvellä.

Oma hevostila minulla oli parikymmentä vuotta. Sitä ei minulla enää ole, mutta maata on edelleen pari hehtaaria viljelyksessä. Pelloilta tulee pikkutalleille kuivaheinää ja lintujen ruokkijoille kauraa. Toimin vuosia lehtikirjoittamisen ja hevostilan pidon ohessa hevoskouluttajana ja minut tunnetaan hevoskuiskaajana. Olen kirjoittanut kirjan Hevosesta – käytännön psykologiaa arkeen. Olen luonnollisen hevostaidon ja lännenratsastuksen pioneereja Suomessa. Oppia olen saanut alan mestareilta USA:ssa. Olen opiskellut myös homeopatiaa ja jäsenkorjausta.

Politiikkaan lähdin mukaan toistakymmentä vuotta sitten koska halusin saada aikaan muutoksia parempaan. Olin ensin kokoomuksessa, mutta siellä sukset menivät ristiin energia-asioissa. Kokoomus halusi ajaa turpeen alas, mitä en voinut hyväksyä. Itsekin käytin turvetta kuivikkeena hevosille ja koko tilani lämpeni turpeella ja puulla. Kokoomus alkoi myös ajaa kaikkialle tuulivoimaloita, toinen asia mitä en voinut hyväksyä. Erosin kokoomuksesta ja mietin muutaman kuukauden liitynkö kristillisdemokraatteihin vai perussuomalaisiin.

Perussuomalaiset voitti. Olin jo vuosia käynyt perussuomalaisten puoluetoimistolla, jossa kokoontui perussuomalaisten työmies Matti Putkosen kokoama Tuulivoimaloiden infraäänistä ja rakennetun ympäristön sisäilmasta sairastuneiden työryhmä. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on yrittänyt auttaa sisäilmasta tai tuulivoimaloista kärsiviä.

Tuulivoimaloita vastaan olen taistellut siitä lähtien, kun tajusin miten röyhkeää ja läpinäkymätöntä toiminta niiden ympärillä on. Olen mukana Tuulivoima-Kansalaisyhdistyksen hallituksessa ja olen Suomen Ympäristöterveys SYTe ry:n perustajajäsen.

Hevosia minulla ei nyt ole, mutta koira on. Sen kanssa ulkoilen ja se on yleensä mukana etupenkillä, kun käyn asioilla. Eläimet tuovat valtavasti iloa! Kuuntelen musiikkia paljon, varsinkin klassista. Tykkään myös kansanmusiikista, jazzista, vanhasta suomalaisesta iskelmämusiikista, rokista ja jopa hevistä. Joka aamu kuuntelen hartaat sävelet ja aamuhartauden ja iltaisin vastaavat. Kristillisyys on hyvä perusarvo ja toivon, että Suomi saa pysyä kristillisenä.

Olen innokas lukija ja kirjahyllyni saa lisää sisältöä lähes viikoittain. Pyrin käymään konserteissa, teattereissa ja taidenäyttelyissä. Kulttuuri tarjoaa vankan pohjan sivistykselle ja ihmisyydelle. Se myös tarjoaa hetkiä, jotka kohottavat meidät arjesta korkeammalle.

  • Etelä-Pohjanmaan Perusnaiset ry:n puheenjohtaja
  • Perussuomalaiset Naiset ry:n toinen puheenjohtaja
  • Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston kannatusyhtiön hallituksen jäsen
  • Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen johtokunnan varajäsen
  • Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen yksilöjaoston varajäsen
  • Tuulivoima-Kansalaisyhdistyksen hallituksen jäsen
  • Suomen Ympäristöterveys SYTe ry:n perustajajäsen